Logo

Smørbirkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
150 g Smør
500 g Hvedemel
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
50 g Gær
1/4 l. Mælk
100 g Smør
Æggehvide
Birkes

De 150 g smør smuldres i melet. Salt og sukker tilsættes.
Gæren røres ud i den lunkne mælk og blandes i melet.
Dejen æltes godt sammen, inden den forhæves 20 min.
Udrulles i en aflang firkant på ca.20x50 cm.
På den ene lange halvdel smøres derefter blødgjort smør.
Den anden halvdel foldes over og bukkes lidt ind under den smurte halvdel, så der bliver "lukket".
Pensles med sammenpisket æggehvide, drysses med birkes og skæres ud i trekanter. Bages i ovn ved 200°C i ca. 15 min.
Halveres og smøres med smør.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 631 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pleskner 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fladeboller med tomatfyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rubinsteinkage 4En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pæremarengs bagt med abrikos-passionssauce og granatæblesorbetHvis du vil prøve en anderledes og eksotisk dessert til gæsterne så prøv denne ret med...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os