Logo

Smørbirkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g Smør
500 g Hvedemel
1 tsk Salt
1 spsk Sukker
50 g Gær
¼ l. Mælk
100 g Smør
Æggehvide
Birkes

De 150 g smør smuldres i melet. Salt og sukker tilsættes.
Gæren røres ud i den lunkne mælk og blandes i melet.
Dejen æltes godt sammen, inden den forhæves 20 min.
Udrulles i en aflang firkant på ca.20x50 cm.
På den ene lange halvdel smøres derefter blødgjort smør.
Den anden halvdel foldes over og bukkes lidt ind under den smurte halvdel, så der bliver "lukket".
Pensles med sammenpisket æggehvide, drysses med birkes og skæres ud i trekanter. Bages i ovn ved 200°C i ca. 15 min.
Halveres og smøres med smør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.410 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her