Logo

Solsikkeboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Solsikkeboller

 

Ca. 12 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 1½ time. Bagetid: 20-25 min. Fryseegnet.

 

#

25 g gær

2½ dl mælk

1 spsk olie

1 tsk salt

50 g solsikkekerner

125 g sigtemel (2 dl)

ca. 250 g hvedemel (4 dl)

Til pensling:

1 æg

3-4 spsk solsikkekerner

*

1. Udrør gæren i den lune mælk.

Tilsæt olie, salt, solsikkekerner og sigtemel.

 

2. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 1 time.

 

3. Ælt dejen sammen igen og form den til runde eller ovale boller.

Lad bollerne efterhæve i ca. 25 min. på bageplade beklædt med bage- papir.

 

4. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys dem med solsikkekerner.

Tryk kernerne lidt ind i dejen, så de ikke falder af under bagningen.

Bag ved 200-225 °C på ovnens midterste rille i 20-25 min.

 

Tips: Dejen kan tilsættes 1 spsk sukker eller honning, ligesom der kan tilsættes 1 dl rosiner.

Frosne boller bliver sprødest efter optøning, hvis de lunes i ovnen ved 200 °C i 7-8 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.584 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her