Logo

Spandauer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
25 g gær
1 ½ dl vand
1 æg
salt
2 spsk sukker
300 g hvedemel
250 g smør
syltetøj eller creme
flormelis og vand til glasur

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt æg, salt, sukker og melet lidt ad gangen, til dejen føles let og smidig.
Lad den hvile i 15 minutter og rul den derefter ud i en stor firkant.
Rul smørret ud mellem to stykker bagepapir til 1 cm tykkelse.
Læg smørret på skrå midt på dejen.
Fold dejhjørnerne ind over smørret.
Lad dejen hvile i 15 minutter.
Rul dejen ud igen og læg den sammen igen.
Gentag dette 4-5 gange, gerne flere gange.
Rul dejen ud til en stor firkant og skær den i firkanter på 12x12 cm. På hver firkant lægges en klat syltetøj eller kagecreme midtpå og hjørnene foldes ine mod midten igen.
Lad spandauerne efterhæve i 15 minutter.
Pensl med æg og bag dem 12 –15 minutter ved 225ºC.
Pynt med glasur, lavet af flormelis og lunt vand.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?