Logo

Sprøde champignonpandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

90 g hvedemel
salt
3 æg, let sammenpiskede
2 dl mælk
1 spsk olivenolie
2 spsk friskklippet purløg
160 g friske brødkrummer
olie til stegning
 
Champignonfyld:
1 spsk olivenolie
1 mellemstort løg, finthakket
400 g champignonger, finthakkede
1 spsk fløde
½ tsk salt og ½ tsk peber
2 spsk friskrevet parmesan.
 
Hvedemel og salt sigtes ned i en røreskål, lav en fordybing i midten.
Det sammenpiskede æg og mælk tilsættes gradvist.
Der røres til dejen er helt fri for klumper.
Tilsæt olie og purløg.
Dejen hviler tildækket i 20 min.
1 dl dej hældes i en kande og stilles til side.
2-3 spsk af den resterende dej hældes op på en lille pande der er let
smurt med olie.
Drej panden, så dejen fordeles jævnt.
Steges ved middel varme i 1 min.
Vendes og steges gylden på den anden side.
Fortsæt på samme måde med resten af dejen.
De færdige pandekager stables og holdes varme under et rent klæde.
Champignonfyld:
Olien opvarmes på en pande og løget sauteres ved lav varme til det er
blødt. tilsæt svampene og steg videre i 2-3 min.
Fløden røres nu i sammen med salt, peber og ost.
Lad fyldet køle af.
De færdige pandekager lægges ud på en tallerken, en ad gangen.
Læg 1 spsk champignonfyld på hver pandekage.
Pensl kanterne med den tiloversblevne pandekagedej og fold dem sammen om fyldet.
Fortsæt på denne måde til alle pandekagerne er fyldte.
Hver enkelt pandekagepakke pensles let med dej og drysses med rasp. Bunden af en stor stegepande dækkes af olie.
Opvarm olien og steg forsigtig de fylde pandekager på begge sider.
De færdigstegte pandekager drypper af på fedtsugende papir.
 
Tips: Raspen kan evt. blandes med en tredjedel fintrevet parmesan. Pandekagerne kan serveres som de er, eller måske med en god tomatsauce.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.663 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her