Logo

Sprøde klejner 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500 g hvedemel
125 g smør
170 g sukker
reven skal af 1/2-1 citron
3 æg
3-4 spsk fløde
olie eller palmin til kogning

Smuldr smørret i melet og bland sukker og citronskal i.
Ælt dejen sammen med æg og fløde, og lad den hvile koldt et par timer.
Rul dejen tyndt ud og skær den i strimler på 8x3 cm.
Skær en 2 cm. langridse, og træk den ene ende af dejen igennem.
Varm olien op, til en franskbrødsternning bliver gyldenbrun på 1 minut, 180ºC.
Kog klejnerne gyldenbrune 3-4 stykker ad gangen.
Læg dem på fedtsugende papir.
Lad dem blive helt kolde, inden de lægges i tætsluttende dåser.
Vredne klejner kan lægges på en bakke med bagepapir og stilles køligt et par døgn inden de koges.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 761 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HavregrynsbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stort æblehornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvidøres kærnemælksæbleskiverEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grundopskrift på Vanille-parfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os