Logo

Sprøde klejner 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
500 g hvedemel
125 g smør
170 g sukker
reven skal af ½-1 citron
3 æg
3-4 spsk fløde
olie eller palmin til kogning

Smuldr smørret i melet og bland sukker og citronskal i.
Ælt dejen sammen med æg og fløde, og lad den hvile koldt et par timer.
Rul dejen tyndt ud og skær den i strimler på 8x3 cm.
Skær en 2 cm. langridse, og træk den ene ende af dejen igennem.
Varm olien op, til en franskbrødsternning bliver gyldenbrun på 1 minut, 180ºC.
Kog klejnerne gyldenbrune 3-4 stykker ad gangen.
Læg dem på fedtsugende papir.
Lad dem blive helt kolde, inden de lægges i tætsluttende dåser.
Vredne klejner kan lægges på en bakke med bagepapir og stilles køligt et par døgn inden de koges.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 949 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?