Logo

Store brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 g gær
1 liter koldt vand
2 tsk salt
2 spsk olie fx. olivenolie
180 g (3 dl) grahamsmel
1,2 kg (2 liter) hvedemel

1. Rør gæren ud i vandet.
2. Rør salt og olie i.
3. Sigt grahamsmelet og to trediedele af hvedemelet i. Ælt dejen igennem med resten af melet. Brødet bliver bedst, hvis dejen er lidt lind.
4. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.
5. Del dejen i to klumper, og form hver klump til et rundt brød på et meldrysset bord. Lad dem efterhæve i 1 time. Snit brødene, og pensl med vand.
6. Bag brødene - først 15 min. ved 225ºC. Skru så ned til 200ºC, og bag brødene videre i ca. 30 min.

Tip: Pensl det ene brød med olivenolie, og drys med rosmarin.

I mange lande får man altid brød til det varme måltid. I Frankrig er det flûtes, i Sverige knækbrød og i den arabiske verden pitabrød. Server dette brød ved siden af kartofler, ris og pasta. Og glem bare smørret, eller skrab det.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jødekager - nemmeDet har aldrig været nemmere at lave julesmåkager med denne opskrift. De smager dejligt....
• VrøvlEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kiwitærte 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Is-mousse med mynteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os