
 
2 brød. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid, i alt: ca. 1¼ time.
Bagetid: 45 min. Fryseegnet. 
 
#
50 g gær
2 dl vand 
3 dl ymer 
2 spsk olie
1 tsk salt 
1 spsk honning 
2-3 gulerødder 
375 g sigtemel (6 dl) 
ca. 250 g hvedemel (4 dl) 
Til pensling: 
1 æg 
3 spsk hakkede/snittede hasselnøddekerner 
*
1. Udrør gæren i det lune vand. 
Tilsæt ymer, olie, salt og honning. 
Riv gulerødderne på den grove side af råkostjernet og kom
også dem i dejfadet. 
 
2. Bland sigtemel og hvedemel i og ælt dejen sammen. 
Lad den hæve tildækket et lunt sted i 45 min. 
 
3. Ælt dejen let sammen og del den i 2 portioner. 
Form den til runde brød som lægges på bagepapir på
bagepladen. 
 
4. Snit brødene med en skarp kniv og lad dem efterhæve i ½
time. 
Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med hakkede
hasselnøddekerner. 
 
5. Bag brødene i en 200 °C varm ovn i ca. 45 min.