Logo

Sundhedsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sundhedsbrød

 

2 brød. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid, i alt: ca. 1¼ time. Bagetid: 45 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

2 dl vand

3 dl ymer

2 spsk olie

1 tsk salt

1 spsk honning

2-3 gulerødder

375 g sigtemel (6 dl)

ca. 250 g hvedemel (4 dl)

Til pensling:

1 æg

3 spsk hakkede/snittede hasselnøddekerner

*

1. Udrør gæren i det lune vand.

Tilsæt ymer, olie, salt og honning.

Riv gulerødderne på den grove side af råkostjernet og kom også dem i dejfadet.

 

2. Bland sigtemel og hvedemel i og ælt dejen sammen.

Lad den hæve tildækket et lunt sted i 45 min.

 

3. Ælt dejen let sammen og del den i 2 portioner.

Form den til runde brød som lægges på bagepapir på bagepladen.

 

4. Snit brødene med en skarp kniv og lad dem efterhæve i ½ time.

Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med hakkede hasselnøddekerner.

 

5. Bag brødene i en 200 °C varm ovn i ca. 45 min.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 211 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HørfrøbrødTilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 2 timer. Bagetid: 45-50 min. Fryseegnet....
• HusholdningsbrødGode sigtebrød - Nybagte husholdningsbrød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt:...
• HørfrøbrødTilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 2 timer. Bagetid: 45-50 min. Fryseegnet....
• Flydende æbleskiverEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os