Logo

Svensk limpa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svensk limpa

 

Det klassiske, svenske runde brød bagt med rugmel, er lidt sødt og krydret i smagen. Nyd det med smør og evt. ost til en kop te eller kaffe.

2 brød. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca 1½ time. Bagetid: ca. 25 min. Fryseegnet.

 

2½ dl hvidtøl

1 dl mørk sirup

2½ dl mælk

75 g gær

2 tsk salt

2 spsk eddike

500 g groft rugmel

½ spsk stødte anisfrø

½ spsk stødte fennikelfrø

2 tsk hel kommen

100 g syltet pomerans- eller appelsinskal

ca. 350 g hvedemel

*

 

Lun øl, sirup og mælk, til det er fingervarmt.

Smuldr gæren i lidt af den lune væske og rør den ud.

Tilsæt salt og eddike.

Bland rugmel med krydderier og finthakket syltet citrusskal.

Rør mælkeblandingen i og tilsæt gradvist hvedemelet.

Ælt dejen grundigt og lad den hæve tildækket ca. 45 min.

 

Form to runde brød.

Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad brødene efterhæve ca. 30 min.

 

Prik brødene med en gaffel og sæt dem i ovnen ved 225 °C.

Bag dem ca. 25 min.

Pensl dem med koldt vand, mens de er rygende varme og afkøl brødene på en bagerist.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.626 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her