Logo

Svensk limpa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Svensk limpa

 

Det klassiske, svenske runde brød bagt med rugmel, er lidt sødt og krydret i smagen. Nyd det med smør og evt. ost til en kop te eller kaffe.

2 brød. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca 1½ time. Bagetid: ca. 25 min. Fryseegnet.

 

2½ dl hvidtøl

1 dl mørk sirup

2½ dl mælk

75 g gær

2 tsk salt

2 spsk eddike

500 g groft rugmel

½ spsk stødte anisfrø

½ spsk stødte fennikelfrø

2 tsk hel kommen

100 g syltet pomerans- eller appelsinskal

ca. 350 g hvedemel

*

 

Lun øl, sirup og mælk, til det er fingervarmt.

Smuldr gæren i lidt af den lune væske og rør den ud.

Tilsæt salt og eddike.

Bland rugmel med krydderier og finthakket syltet citrusskal.

Rør mælkeblandingen i og tilsæt gradvist hvedemelet.

Ælt dejen grundigt og lad den hæve tildækket ca. 45 min.

 

Form to runde brød.

Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad brødene efterhæve ca. 30 min.

 

Prik brødene med en gaffel og sæt dem i ovnen ved 225 °C.

Bag dem ca. 25 min.

Pensl dem med koldt vand, mens de er rygende varme og afkøl brødene på en bagerist.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 667 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chilistykker En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kærnemælkshorn med marcipanHornene er en dejlig mellemting mellem brød og kage. Kærnemælkshorn er bedst friskbagte....
• Bondebrød 3Her er opskriften på en lækkert bondebrød. Husk at brødet skal laves i god tid, da...
• Mørk chokoladeparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os