Logo

Svenske grovboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
25 g gær
2 spsk olie
2 dl vand
1 dl sirup
1 tsk salt
2 dl groft hvedemel (lige dele rug- og grahamsmel og havregryn)
325 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
groft hvedemel til drys

Smuldr gæren i en skål.
Varm olie, vand og sirup til ca. 37ºC (fingervarmt) og opløs gæren i lidt af den varme væske.
Rør resten i og tilsæt salt, groft hvedemel og det meste af hvedemelet.
Ælt det til en smidig dej med så meget hvedemel, som den kan tage.
Lad dejen hæve i ca 45 minutter.
Ælt dejen igennem på melet bord og form den til en lang pølse.
Del den i ca 16 stykker og tril stykkerne til boller.
Lad bollerne efterhæve på bageplade, til dejen springer tilbage ved et let tryk, 30-45 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med groft hvedemel.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 225ºC i ca. 12 minutter.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 915 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?