50 g  gær 
2 dl  lunken vand 
2 æg 
75 g  smør/margarine 
1 tsk  salt 
ca. 500 g  hvedemel 
 
Til indrulning: 100 g  smør/margarine 
Pensling: sammenpisket æg 
Pynt: birkes
  
Udrør gæren med lunkent vand og tilsæt æggene.
Smørret smuldres nu i halvdelen af melet og rør dette i gærblandingen 
sammen med saltet.
Slå mere hvedemel i dejen og tag den ud på bordet.
Ælt den med så meget hvedemel, at den stadig er blank os smidig.
Sæt dejen lunt til hævning i 45 min. 
Slå dejen ned og ælt den igennem, evt. med lidt mere hvedemel.
Udrul dejen på et meldrysset bord til en rektangel. 
Skær iskoldt smør i tynde skiver og læg dem ved siden af hinanden på ⅔ dele af dejen.
Fold den smørfrie dej halvt ind over den smørbelagte del, og fold den anden side over.
Udrul dejen igen og fold endestykkerne ind over hinanden. 
Vend dejen ½ omgang og gentag udrulningen og sammenfoldningen 2 gange.
Skær dejen igennem på langs. 
Udrul hver trekant til en stang ca. 60 cm. lang. 
Skær denne i ca. 5 cm. brede stykker.
Læg stykkerne på en plade til efterhævning på et ikke for varmt sted i ca. 15 min.
Tænd ovnen og indstil den på 225ºC. 
Pensl stykkerne med sammenpisket æg og drys med birkes.
Bag brødene i ca. 15 min.