Både kaffe og valnødder fremhæver disse kagers søde smag.
18 dekadente cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
100 g hakkede valnødder
Glasur:
225 g usaltet smør
350 g flormelis, sigtet
1 spsk kaffepulver
1 tsk varm kaffe
1 tsk kaffelikør
1 tsk vaniljeekstrakt
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne undtagen valnødder sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Rør valnødder i.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur: Pisk smør og flormelis i en skål, til det er blødt og cremet.
Bland kaffepulver og varm kaffe og rør det i glasuren.
Rør kaffelikør og vanilje i.
Smør glasuren på de afkølede kager.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Valnøddecupcakes med mokkaglasur og appelsin
Følg basisopskriften. I glasuren erstattes vaniljeekstrakt med 1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin.
Valnøddecupcakes med mokkaglasur og irish cream-likør
Følg basisopskriften. I glasuren erstattes vaniljeekstrakt og kaffelikør med 2 spsk irish cream.
Valnøddecupcakes med mokkaglasur og chokolade
Følg basisopskriften. Tilsæt 60 g mørke chokoladeknapper, efter at dejen er rørt sammen.