Logo

Valnødder med mokkaglasur cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Valnødder med mokkaglasur cupcakes

Både kaffe og valnødder fremhæver disse kagers søde smag.

 

18 dekadente cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

100 g hakkede valnødder

Glasur:

225 g usaltet smør

350 g flormelis, sigtet

1 spsk kaffepulver

1 tsk varm kaffe

1 tsk kaffelikør

1 tsk vaniljeekstrakt

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne undtagen valnødder sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Rør valnødder i.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Pisk smør og flormelis i en skål, til det er blødt og cremet.

Bland kaffepulver og varm kaffe og rør det i glasuren.

Rør kaffelikør og vanilje i.

Smør glasuren på de afkølede kager.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Valnøddecupcakes med mokkaglasur og appelsin

Følg basisopskriften. I glasuren erstattes vaniljeekstrakt med 1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin.

 

Valnøddecupcakes med mokkaglasur og irish cream-likør

Følg basisopskriften. I glasuren erstattes vaniljeekstrakt og kaffelikør med 2 spsk irish cream.

 

Valnøddecupcakes med mokkaglasur og chokolade

Følg basisopskriften. Tilsæt 60 g mørke chokoladeknapper, efter at dejen er rørt sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.599 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her