Logo

Vandbakkelser med chokoladeglasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
75 g smør
75 g hvedemel
1 dl vand
2-3 småfriske æg

Creme:
2 dl sødmælk
½ stangvanilje
50 g sukker
2 æggeblommer
2 tsk majsstivelse

1 dl piskefløde

Glasur:
1 spsk kakao
100 g flormelis
1 spsk vand, spilkogende

Bag smør og hvedemel sammen i en kasserolle.
Rør vandet i og lad det bage sammen under omrøring i 1-2 minutter til en tyk klump. Tag gryden af.
Pisk æggene i et ad gangen.
Dejen skal være så stiv i konsistens, at den kan holde, hvis den trækkes op i en spids.
Lav 8 vandbakkelser på en bageplade belagt med bagepapir med god
afstand imellem.
Sprøjt dem ud eller sæt på ved hjælp af 2 gafler.
Træk dejen op i pyramideform.
Bag på næstnederste rille ved 200°C i 8-10 minutter.
Køl af på en rist

Rør de nævnte dele til cremen sammen i en sammen i en kasserolle,
vaniljestangen skal være flækket.
Bring cremen i kog under omrøring og lad koge i 2 minutter.
Køl af.
Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme.
Rør kakao, flormelis og vand til glasur og fordel glasuren over
vandbakkelserne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her