Logo

Vanillekranse 7

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(ca 150 stk)
500 g hvedemel
½ tsk hjortetakssalt
et drys salt
400 g smør
1 stangvanilje
300 g sukker
125 g usmuttede mandler
1 æg str. L

Sigt hvedemel, hjortetakssalt og salt ned i en stor røreskål.
Hak smørret i med en skarp kniv.
Derefter smuldres det mellem fingrene til en grynet masse.
Vanillestængerne flækkes på langs og kornene skrabes ud.
De blandes med sukkeret, som derefter kommes i skålen med hvedemel og smør.
Gem selve vaniljestangen til at lægge i kagedåsen det giver ekstra aroma af vanilje.
Mandlerne hakkes fint med en kniv eller i en persillekværn.
Også de blandes i melmassen.
Dejen samles med et æg.

Ælt til den får en konsistens som marcipan.
Herefter køres dejen gennem en kødmaskine monteret med stjerneplade eller den trilles ud i lange stænger med en diameter på ca. 1 cm.

Skær dejen på skrå i længder af ca. 8 cm.. Form dem til kranse og læg dem på bagepapir på en ovnplade.

Bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn 225ºC i 6-8 min, til de er gyldne.
Afkøles på rist, lægges i kagedåse med en flækket vaniljestang uden korn.
Tips:Dejen kan æltes i en foodprocessor eller røremaskine.

Får vaniljekransene lov til at hvile i 3 dage bliver de endnu bedre.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.184 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?