Logo

Varme mandelkager med druer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Type: Bagværk / Dessert
Tilberedningstid ialt: 45 min
Arbejdstid: 15 min

4

2,5 dl vindruer

1 1/2 spsk cognac

2 dl mandler

1 dl sukker

100 g usaltet smør

1 tsk vaniljesukker

2 æg

0,75 dl hvedemel

1 knivspids fint salt

 

Forvarm ovnen til 200°C.

Skær druerne over på midten og vend dem i cognac i en lille skål.
Hak halvdelen af mandlerne med 1/5 af sukkeret i en foodprocessor eller blender.

Hæld blandingen over i en lille skål og gentag for resterende mandler og samme mængde sukker.
Pisk smør og resterende sukker med en elpisker ved høj hastighed, til det er blegt og luftigt.

Pisk derefter vaniljesukker i.

Tilsæt æggene ét ad gangen, pisk godt efter hvert æg.

Pisk videre på lav hastighed og tilsæt hakkede mandler, hvedemel og salt, til det netop er blandet.
Fordel dejen i et passende antal gratinskåle.

Pres let druerne sammen med dejen (smid cognacen væk).

Bag skålene på en bageplade, til kagerne er faste og gyldne, ca. 20 min.

Lad dem afkøle let inden servering.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 933 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hvid og mørk chokoladekage med jordbærpuréDesserten er en lækker lagkage af mørke chokoladebunde lagt sammen med en hvid...
• TUC-kage, koldEsben har indsendt denne kageopskrift og den kan ikke "kikse".
• Kage med pinjekernerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvid chokolademousse med rabarberkompot og jordbærDen lære chokolademousse serveres med årstidens rabarber og jordbær
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os