
 
# 
25 g smør
2,5 dl mælk 
1 dl ymer 
50 g gær 
1 æg 
2 tsk salt 
1 tsk sukker 
ca. 1,5 dl knækkede hvedekerner 
ca. 550 g hvedemel 
*
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken 
Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymeren 
Rør gæren ud heri 
Tilsæt de øvrige ingredienser 
Ælt dejen godt sammen 
Lad dejen hæve i ca. 1 time 
Tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem.
(Tilsæt evt. resten af melet) 
Læg dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 3 liter) 
Efterhæve i ca. ½ time. 
Dæk formen først med bagepapir og derefter med en bageplade. 
Bagepladen skal ligge på formen under bagningen, så brødet får en firkantet facon. 
Bag brødet på en plade nederst i ovnen ca. ½ time ved 200°C.