
 
4 portioner 
# 
Kartoffelmos:
2 kg kartofler
2-3 dl mælk
30 g margarine
1 ½ tsk salt
Peber
 
Pynt:
1 bakke brøndkarse
1 agurk
4 tomater eller 10 cherrytomater
3 gulerødder
300 g ærter
* 
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. 
Koges møre i ca. 20 min i vand uden salt. 
Vandet hældes fra, og varm mælk, margarine, salt og peber piskes i - gerne med en håndmikser. 
Mosen formes til en bamse på bagepapir. 
Stilles i ovnen ved 200°C i 15-20 min. 
Kartoffelmosen kan laves dagen i forvejen. 
Så skal den varmes 30-40 min. i ovnen ved 200°C. 
Bamsen pyntes med grønsager, så den får øjne, næse, mund, osv. 
Resten af grønsagerne og fx. mild karrysauce serveres til.