Logo

Små flødekarameller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små flødekarameller

ca. 96 stk karameller:
1 dl vand
2 spsk eddike
250 g sukker (ca. 3 dl)
½ tsk natron
¼ liter piskefløde

Bring vand, eddike og sukker i kog i en gryde (ca. 3 liter).

Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 15 min., til den er svagt lysegul.

Tag gryden af varmen og rør natron i. Pisk fløden i lidt efter lidt.

Bring flødeblandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under omrøring i 20-30 min.

Foretag efter de 20 min en karamelprøve: Dyp en teskefuld af karamelblandingen i koldt vand i ca. 15 sek.

Hvis den kan trilles til en blød og elastisk kugle, er karamellen færdig, ellers fortsættes kogningen lidt endnu - og man foretager endnu en karamelprøve. Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir (ca. 18 x 24 cm).

Løft efter ca. ½ time den let stivnede karamel ud af formen ved hjælp af bagepapiret.

Skær karamellen igennem 15 gange på den lange led og 5 gange på den korte, så der bliver 96 flødekarameller (ca. 1 ½ x 3 cm).

Stil karamellerne tildækket i køleskabet til næste dag.

Pak flødekaramellerne enkeltvis i fx guldfolie og opbevar dem i en dåse i køleskabet.

Tips: Flødekaramellerne kan dyppes i smeltet, mørk kogechokolade.
Fryseegnet: Nej   - Alle 96 karameller:  9520 kJ               

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her