Logo

- Picnic - Forår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

- Picnic - Forår

Pludselig er det her bare; foråret. Ikke det snigende forår, som overrasker os med vinter­gækker og krokus til trods for kølige vinde fra oven, men det rigtige forår. Foråret med stort F. Den dag solen stråler fra en skyfri himmel, temperaturen nærmer sig de 20 magiske gra­der, og luften begynder at lugte af fugtig jord og gryende sommer.

De første trækfugle vender tilbage, og lærken synger foråret ind. Viben bygger rede, skjult bag tornekrat og vinterhøjt græs Lammene tumler omkring på usikre ben, påskeliljerne knej­ser i forårsvinden, og frugttræerne står med bristefærdige blomsterknopper, som snart iklæ­der landskabet lys rosa. De for kun to uger siden golde marker er nu farvet grønne, og ukrud­tet gør sin entre i blomsterbedet ved siden af spæde spirer fra bærkarsen, man såede for blot et par dage siden. Bare nu ikke frosten vender tilbage...

Efter måneder indpakket i tykke uldsweatere, vil vi ud! Ud i det fri for at indtage forårets første måltid. Vi tørrer støvet af picnickurven og begynder den måske mest travle vi-spiser-ude­sæson. For hvem vil vel sidde bag tunge gardiner, når lyset skinner som guld udenfor? Hvor er termokanden? Og hvor gjorde vi af de plastickrus, vi brugte på samtlige picnicture sidste år?

I skoven klædes skovbunden hvid af anemoner, overvintrende sommerfugle tager af sted på årets første flyvetur på vinger, der varmes af solen, dådyret er højgravid, og hr. og fru ond svømmer stolte på rad med en hale af garnnøglelignende ællinger på slæb. De svømmer en travl tid i møde med så mange små munde at mætte, og tager derfor hellere end gerne imod en håndfuld brødskorper.

Selv anbringer vi os omkring picnickurven på jorden et sted, helst midt i solen, for særlig forårets varme er behagelig og tilfører kroppen den nye energi, den sådan trænger til efter en lang, mørk vinter. Som nærmeste nabo til et gammelt nyfødt egetræ, nyder vi vores med­bragte mad og glæder os over, at dagene bliver stadig lysere og lysere og lysere.

 

Picnic - Forårsaktiviteter

* Led efter forårstegn. Hvem finder grenen med de fleste grønne blade?

* Pluk en buket med anemoner eller andre tidlige forårsblomster. De pynter op i en kande, som du for eksempel stiller på natbordet. Det er skønt at vågne til forårets første selvplukkede blomsterbuket.

* Anskaf dig en blomsterbog, og se hvor mange blomster du kan finde på turen. Måske opdager du en blomst, du aldrig før har set.

* Fuglen synger foråret i møde, men hvilken fugl synger smukkest? Anskaf dig en fuglebog, og lær hvordan hver enkel fugl lyder.

* Rabarberen kommer tidligt og bliver til dejligt syltetøj, eller brug den som fyld i en tærte eller i wienerbrød. Årets første brændenælder smager også godt og er fulde af vitaminer, som du trænger til efter en lang vinter. Forsøg for eksempel med en brændenældesuppe. De første mælkebøtteblade smager også dejligt i for eksempel salat.

* Selvom solen varmer midt på dagen, er foråret lunefuldt, så husk altid at medbringe en varm sweater eller jakke.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.768 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillspid med lam 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Steak sandwichEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grillstegte kammuslingerGrillede kammuslinger - skønt! En virkelig dejlig og delikat forret
• Hindbærpocheret pære med druesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?

Afstemning
Hvad spiser du til frokost?
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!