
Vegetariske karbonader er gode på brød eller til en grøn salat. Blomkålskarbonader smager også dejligt til aftensmad med hvid sauce. 
 
1 stort blomkålshoved 
1,5 dl revet parmesan (eller anden ost med intens smag) 
1 dl rasp 
0,5 dl olivenolie 
2 æg 
1 dl hakket persille 
salt og peber 
olie til friturestegning 
*
 
Kog blomkålen mør og lad den afkøle 
Skær blomkålen i fine små stykker, der hældes i en skål. 
Tilsæt rasp, olie, æg og persille og smag til med salt og peber. 
Rør sammen til en lidt grov dej. 
Hæld rigeligt med olie på stegepanden eller i frituregryden og varm op. 
Form karbonader i hænderne og steg dem på hver side, til de er gyldenbrune. 
 
Tips: Du kan fx også blande lidt kogte kartofler i dejen, men så må du reducere blomkålsmængden tilsvarende.