
 
Nem og lækker lille ret med frisk laks, syltet lime i yoghurt
og babyspinat, smagt til med seks krydderier. Den er perfekt som forret eller
... Syltet limefrugt - lime pickle - er et indisk krydderi, der er lavet af
limefrugter, og som giver maden en stærk og krydret smag 
Portioner: 4. Tid: 35 min 
 
# Ingredienser 
4 x 265 g laksekoteletter 
2 tsk korianderfrø 
1 tsk spidskommen 
2 kardemommefrø, knækket 
1 kanelstang 
1 tsk stødt gurkemeje 
½ tsk chilipulver 
2 spsk jordnøddeolie 
2 fed hvidløg, presset 
100 g babyspinatblade 
 
SYLTET LIMEFRUGT I YOGHURT 
1,25 dl yoghurt 
2 spsk syltet limefrugt, hakket fint 
*
Fremgangsmåde 
Tørsteg koriander, spidskommen, kardemomme og kanel på en
lille, varm stegepande, og rør i det ved middelvarme, til det dufter. 
Rør gurkemeje og chilipulver i, og tag panden af varmen. 
 
Knus krydderierne i en morter, til de er stødt fint. 
Hæld blandingen over i en stor skål. 
Rør olie og hvidløg i, og vend laksen i marinaden. 
Lad laksen ligge i marinaden, og stil skålen tildækket i
køleskab i 30 minutter. 
 
Lav imens yoghurtblandingen: 
Bland ingredienserne i en lille skål. 
 
Steg laksen på en varm, oliesmurt grillpande eller på en
havegrill. 
Server laksen med spinat og yoghurt. 
 
Tips: Syltet limefrugt - lime pickle - er et indisk
krydderi, der er lavet af limefrugter, og som giver maden en stærk og krydret
smag. Fås i indiske specialforretninger. 
 
Pr. portion: 29,3 g fedt, 2082 Kj.