500 g frugt 
jordbær 
appelsiner 
vindruer 
udstenet svesker 
syltet ingefær 
2 dl fløde 
2 spsk cognac eller rom 
250 g  chokolade 
 
Nip og skyl jordbærrene og lad dem dryppe tørre i en sigte. 
Pil appelsinerne og del dem i fileter. 
Skyl vindruerne og nip dem af stilkene. 
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en tykbundet gryde ved svag varme på gløderne 
Hæld fløden i og rør i chokolademassen, til den bliver blank. 
Kom cognac eller rom i og hæld fonduen i en lille fonduegryde. 
Stik frugten på fonduegaflerne og dyp dem i chokoladen. 
Fonduen kan evt. varmes igen hvis den bliver for kold.
 
Tips: Fonduen kan laves med frisk eller henkogt frugt. Du kan også vælge ananas, stjernefrugt, kirsebær, abrikoser og ferskner. Hvis du bruger henkogt frugt, skal den dryppe godt at i en sigte, inden du skære den i mindre stykker og anretter den i små skåle. Hvis du ikke har en lille fonduegryde, kan et lille ovnfast fad bruges i stedet for.  
Det er hygge i naturen.