Brug indirekte grillning ved lav temperatur.
Forberedelse: Ca. 30 min. Grilltid: 45-60 min.
Ekstraudstyr: Et skærebræt af træ eller et stykke kraftigt pap pakket ind i aluminiumsfolie (med den blanke side udad) til at lægge fisken på.
1 fisk på 3-4 kg som f.eks. laks eller havaborre, renset
havsalt og kværnet sort peber
mild olivenolie
1 bundt dild
2 citroner, skåret i skiver
hvidløgssmør (se opskrift)
Skyl fisken i koldt vand og tør den godt med køkkenrulle.
Gnid salt og peber på indersiden af bugen af fisken.
Læg et halvt bundt dild og halvdelen af citronerne ind i fisken.
Læg også 6-8 skiver hvidløgssmør ind i fisken.
Skær nogle snit på begge sider af fisken.
Læg en citronskive og lidt dild i hvert snit.
Pensl ydersiden affisken med olivenolie og drys med salt og peber.
Læg fisken på det aluminiumsdækkede skærebræt eller papstykke og sæt det på den kølige del af grillen.
Sæt låget på grillen.
Grill fisken til den er gennemstegt (en 3-4 kg stor fisk skal have 45-60 minutter). Pensl fisken med lidt smeltet hvidløgssmør undervejs (2-3 gange).
Læg den færdiggrillede fisk på et stort fad og pynt med lidt frisk dild.
Server med kogte kartofler, ris eller salat og sennepssauce (se opskrift).
Store, fede fisk egner sig godt som grillmad. Pointen er her at fisken skal grilles hel. Så hvis du har fået fat i en ordentlig krabat, er du måske nødt til at skære hovedet af, evt. lidt af halen, for at få plads til den på grillen.