Bøfferne kan steges med eller uden fedtkant, du kan skære
fedtet af farmerbøffen herover, inden du spiser den.
De fleste kan lide en bøf som har en stegeskorpe udenpå og
er lyserød indeni. Hvis bøffen skal se sådan ud på tallerkenen, er det helt
nødvendigt, at den har en vis tykkelse. Den skal desuden være fedtmarmoreret,
noget som mange forbrugere går uden om, desværre.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 15 min.
#
4 farmerbøffer (oksefilet, entrecote, rib eye) min. 2 cm
tykke
peber fra kværn
olie til pensling
friske eller tørrede krydderurter
salt
1. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle.
Snit fedtkanten, så de ikke »krøller«.
Kødet pensles med olie og drysses med peber.
Evt. kan du drysse hakkede, friske krydderurter over eller
tørrede, hvis du ikke kan skaffe friske.
2. Steg bøfferne, til de er så røde, som du ønsker dem 3-4
min. på hver side alt efter tykkelse.
Drys med salt efter stegningen.
3. Til farmerbøffer kan fx serveres groft brød og en
sellerisalat med æbler.