
Trækul:      Direkte      
Gas:           Direkte/middel varme
Forberedelse: 30 minutter + 1 times afkøling. Stegetid: 7 -8 minutter 
 
175 g fast lys fisk, f.eks. torsk, kulmule eller kuller 
250 g krabbekød, frisk eller fra dåse 
125 g majskerner, afdryppede 
1 rød chili, renset for kerner og hakket 
2 forårsløg, finthakkede 
2 spsk hakket frisk koriander 
1 spsk thailandsk fiskesauce (nam pla) 
1 sammenpisket æg 
salt og friskkværnet sort peber 
olie til pensling 
Chilisauce: 
6 spsk risvinseddike 
1 tsk sukker 
1 birds eye chili (lille chili) i skiver 
 
A. Fjern skind og ben fra fisken. 
Skær fiskekødet i stykker og blend det i nogle sekunder i en foodprocessor, så det bliver til fars. 
Skrab farsen ud i en skål og rør krabbekødet i. 
 
B. Hæld majs, chili, forårsløg, koriander, fiskesauce, æg, salt og peber i farsen. Rør grundigt til farsen samler sig. 
 
C. Del farsen i tolv og form frikadeller, der er ca. 2 cm tykke. 
Sæt dem i køleskabet i mindst en time, så de bliver faste. 
 
D. Rør imens chilisaucen sammen i en lille skål. 
 
E. Pensl fiskefrikadellerne med olie og grill dem direkte over middel varme i 7-8 min., til de er gyldne. 
Vend dem halvvejs gennem stegningen. 
Server med chilisaucen, der bruges som dip.