Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 30 minutter + 1 times afkøling. Stegetid: 7 -8 minutter
175 g fast lys fisk, f.eks. torsk, kulmule eller kuller
250 g krabbekød, frisk eller fra dåse
125 g majskerner, afdryppede
1 rød chili, renset for kerner og hakket
2 forårsløg, finthakkede
2 spsk hakket frisk koriander
1 spsk thailandsk fiskesauce (nam pla)
1 sammenpisket æg
salt og friskkværnet sort peber
olie til pensling
Chilisauce:
6 spsk risvinseddike
1 tsk sukker
1 birds eye chili (lille chili) i skiver
A. Fjern skind og ben fra fisken.
Skær fiskekødet i stykker og blend det i nogle sekunder i en foodprocessor, så det bliver til fars.
Skrab farsen ud i en skål og rør krabbekødet i.
B. Hæld majs, chili, forårsløg, koriander, fiskesauce, æg, salt og peber i farsen. Rør grundigt til farsen samler sig.
C. Del farsen i tolv og form frikadeller, der er ca. 2 cm tykke.
Sæt dem i køleskabet i mindst en time, så de bliver faste.
D. Rør imens chilisaucen sammen i en lille skål.
E. Pensl fiskefrikadellerne med olie og grill dem direkte over middel varme i 7-8 min., til de er gyldne.
Vend dem halvvejs gennem stegningen.
Server med chilisaucen, der bruges som dip.