Lækre frikadeller fra grillen og serveret i sprød durumbolle - herregodt
Arbejdstid: 30 min. Trækketid 30 min.
Til 2 personer (det dobbelte hvis I er 4, det halve hvis du er alene)
# Ingredienser
300 g hakket kalv og flæsk
1 tsk salt
½ tsk kværnet peber
½ revet løg
1 æg
½ dl sødmælk
½ dl hvedemel
½ tsk røget paprika til stegning
Tilbehør:
2 durum-burgerboller
1 håndfuld rucola
Rødbede-slaw:
100 g revet rødbede
50 g revet gulerod
½-1 spsk revet peberrod
1 dl skyr
½ tsk salt
friskkværnet peber
*
Rør hakket kalv og flæsk sejt med salt.
Kom kværnet peber, revet løg og æg i og rør rundt.
Tilsæt mælk og hvedemel og rør farsen fast.
Lad farsen trække i køleskab i ca. 30 minutter.
Lav rødbede-slaw ved at blande alle ingredienser sammen.
Varm en gasgrill op (lav til medium varme).
Form farsen til frikadeller og steg dem på alle sider til
frikadellerne er gennemstegte.
Drys med røget paprika. Fortsæt til alt fars er brugt.
Halvér durum-burgerboller og grill dem på begge sider.
Anret frikadelleburger med rucola, rødbede-slaw, 2 flækkede
grillede frikadeller og sæt toppen af burgerbollen på.
Energi pr. person: 2567 Kj/611 kcal. Næringsindhold pr. 100
g: Protein: 12 g. Kulhydrat: 15 g. Fedt: 4 g.