
Måske du synes, at "græskartærte" lyder som en pudsig variant, første gang den serveres for dig, men har du først smagt den, er du solgt. 
 
1,75 dl hvedemel 
3 spsk sukker 
2 spsk reven appelsinskal 
50 g smør 
1 let pisket æggeblomme 
Fyld: 
2 æg 
500 g kogt, moset græskar 
2 dl sukker 
½ tsk salt 
1 tsk kanel 
½ tsk ingefær 
¼ tsk nelliker, knust i morter 
4 dl fløde eller sødmælk blandet med fløde 
 
Bland hvedemel, sukker og appelsinskal i en skål. 
Tilsæt smør og rør, til dejen er blevet til smuldredej. 
Vend æggeblommen i og ælt det hele sammen til en smidig dej. 
Hæld dejen i en tærteform og bag den nederst i ovnen i 5-6 minutter ved 200°C, til den er gylden. 
Tag tærten ud af ovnen og lad den afkøle. 
Pisk æggene let sammen, hæld græskarmosen, sukker og krydderier i og rør til sidst fløden i. 
Hæld dejen i en tærteform. 
Bag tærten de første 15 minutter ved 225°C og herefter 45 minutter ved 175°C.