
Trækul:      Direkte 
Gas:           Direkte/lav varme 
Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 6-8 minutter 
 
1 stang vanilje 
115 g frisk blød gedeost 
3 dl piskefløde 
2 spsk sukker 
12 friske figner 
50 g mørk chokolade af god kvalitet 
 
A. Skær vaniljen op med spidsen af en skarp kniv og skrab kornene ned i en skål. Kom gedeost i og rør vaniljen godt ud. 
Pisk piskefløde og sukker til flødeskum i en ren skål. 
Fold flødeskummet ned i gedeosten. 
Sæt cremen i køleskabet, til den skal bruges. 
 
B. Skær med en lille skarp kniv et kryds i hver figen, så snittet går omkring tre fjerdedele ned. 
Åbn fignerne, så de ligner blomster. 
 
C. Bræk chokoladen i tolv små stykker. 
Læg et chokoladestykke ned i midten af hver figen og grill fignerne direkte over lav varme i 6-8 min., til chokoladen er smeltet, og fignerne er blevet bløde. 
 
D. Fordel de varme figner på 6 tallerkener og øs en skefuld creme over.