24 ferske jomfruhummere 
200 g smør 
Saft af 1 citron 
4 fed finthakket hvidløg 
2 spsk  hakket bredbladet persille 
1 dessertskefuld finthakket havesyre 
1 dessertskefuld finthakket spansk kørvel 
Salt, peber 
Brændenælder
 
Rør smørret med citronsaft, hvidløg og de hakkede krydderurter. 
Rul det i en tynd pølse og sæt det koldt. 
Under tidspres får det en halv times tid i fryseren.
Klip oversiden af jomfruhummernes haleskjold. 
Fjern den sorte tarm fra halerne. 
Salt og pebr dem og læg dem tæt sammen på grillristen, der er dækket med brændenælder.
Hvis hummerne grilles i ovnen, anbringes de i et smurt ovnfast fad, og så ser vi bort fra brændenælderne, der nærmest bruges som isolering.
Læg skiver af det kolde krydderurtesmør på de rå hummerhaler og giv dem ca. 15 minutter på grillen. 
10 minutter er nok, hvis det er under grillen i ovnen.
Server citron både og godt hvidt brød til de lækre krebsdyr og husk skylleskåle, for det her er "fingermad".