12 store friske eller 24 små frosne kammuslinger taget ud af skallen 
1 tsk olie (oliven eller jordnødde) 
2 potter brøndkarse 
2 fed hvidløg 
1 stor rød chili uden kerner 
1 cm groft revet frisk ingefær 
4 limeblade 
1 stængel hakket citrongræs 
1 dl friske korianderblade 
1 dl rørsukker 
2-3 spsk æblecidereddike 
salt eller lidt thaifiskesauce 
  
Kom hvidløg, chili , ingefær, limeblade, citrongræs og korianderblade i en blender og purér til en grov masse. 
Kom sukker i en pande med 2 spsk vand og lad det smelte uden omrøring til det er svagt lysebrunt. 
Bland så hastigt eddike salt og kryddermasse i. 
Lad det koge 1 min. - Lad det afkøle helt før servering.
Pensl kammuslingerne med olie, drys med salt og peber og grill dem i 1 ½ 
minut på hver side.
Anret dem på en bund af brøndkarse eller rucola og hæld generøst den 
stærke sauce over.
 
Tips: Chilisaucen kan forberedes i god tid og fryses.