8 dobbelte lammekoteletter 
salt ogpeber 
friske krydderurter: 
rosmarin eller salvie 
Æblekompot: 
3-4 sommeræbler, efter størrelse 
1 spsk  smør 
salt og peber 
½ spsk  sukker 
3-4 dråber balsamicoeddike 
2 spsk  pinjekerner 
Æblekompot: 
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. 
Rengør æblerne og fjern kernehusene, men bevar gerne skrællen. 
Skær æblerne i både. 
Sauter æblebådene i smør 2-3 minutter, kun til de netop falder sammen. 
Dryp med balsamicoeddike og smag til med sukker, salt og peber. 
Server kompotten lun, drysset med pinjekerner. 
Bank koteletterne let med håndroden. 
Skub dem sammen igen. 
Gnid kødet med kværnet peber og hakkede krydderurter. 
Grill kødet på en ret varm grill, først på fedtkanterne, derefter 2-3 minutter på hver side. 
Pak koteletterne ind i folie og lad dem hvile 5 minutter, inden de spises. 
Server koteletterne med æblekompot og nye kartofler, samt evt. en grøn salat.