5-600 g  sildefileter (friske eller frosne) 
saft fra ½ citron eller lime 
olie til at smøre folie 
salt og peber 
350 g  gulerødder 
250 g  porrer 
3 dl  vand 
½ tsk  salt 
1 ½ tsk  sukker 
1 dl  mælk 
2 spsk  hvedemel 
250 g  grønærter 
lidt hakket persille 
Tilbehør: 
kartofler 
Dup sildefileterne tørre, drys dem med peber, og dryp med lidt lime- eller citronsaft. Læg sildene med skindsiden opad på et stykke folie, der er penslet med en anelse olie. 
Gør grønsagerne i stand, skær gulerødderne i terninger og porren i tynde ringe. 
Kog gulerod og porre 5 min. i 3 dl vand med salt og sukker. 
Tænd for grillen. 
Rør hvedemel og mælk sammen, og hæld det sammen med grønsagerne. 
Rør godt, og tilsæt ærterne, når det tykner. 
Rør af og til, mens sildene grilles. 
Grill sildene ca. 5 min., eller til de er gennemstegte. 
Smag urterne til, drys med persille, og server sammen med sild og kartofler.