
Brug direkte grillning
 
4 courgetteblomster 
1 stykke laksefilet med skind på ca. 1 kg, afskællet 
revet skal og saft af ½ citron 
1 lille bdt kørvel, hakket 
havsalt og peber 
50 g smør 
olivenolie til stegning 
4 citronbåde 
 

Klip støvdrageren af courgetteblomstens midte. 
Skær laksefileten til, så der dannes 4 ens stykker laks, og gem lakseresterne. Rids skindet, så det ikke trækker sig under grillningen. 
Skær skindet af alle lakseresterne og hak restkødet fint med en kniv. 
Tilsæt citronsaft og -skal. 
Tilsæt hakket kørvel, salt og peber og fyld forsigtigt farsen ind i courgetteblomsterne, uden at de går i stykker. 
Grill laksestykkerne på skindet i 4-5 minutter under grilllåg. 
Krydr med salt og peber. 
Stil courgetteblomsterne i et fad, kom en smørklat på hver blomst og grill dem under låg i 5 minutter. 
Grill laksen yderligere i 4-5 minutter, stadig under låg. 
Anret den grillede laks med courgetteblomsten ovenpå. 
Stænk med god olivenolie og server med citronbåd. 
Server også nye, kogte kartofler til.