500 g laksefilet, 4 stk 
1 kg  nye kogte kartofler 
1 bdt letkogte friske grønne asparges 
Skal og saft fra 2 limefrugter 
saften af 1 citron 
saften af en appelsin 
1 dl olie 
4 spsk Xing Fu soyasauce 
350 g røgeost uden kommen 
1.5 dl Engholm Fraiche 9% 
salt 
peber 
hakket purløg 
Marinade Skal og saft limefrugter, citron, appelsin røres sammen med olie og soyasauce. Røgeost-dip-sauce Røgeost røres med cremefraiche og smages til med salt, peber og hakket purløg. Laksen marineres ½-1 time i køleskabet. Grillen pensles med olie, inden fisken kommes på. Grillen skal være godt varm, og fisken skal ligge med skindsiden nedad. Efter ca. 5 min. vendes fisken forsigtigt og grilles ca. 5 min. yderligere. Laksen er færdig, når kødet er fast. Laksen anrettes med skindsiden nedad. Server dampende varme nykogte kartofler og grønne asparges til. Den marinerede laks kan ligeledes pensles med olie og lægges i et ovnfast fad, med skindsiden nedad. Bages i ovnen ved 200° C i 10-15 min. til den er fast i kødet.