
 
Skøn og lækker opskrift på oksemørbrad på grill - Prøv den
her! ... Find flere gode opskrifter på Grill her på madABC.dk ... her er angivet ingredienser til 1 person
Tilberedningstid:
40 minutter. Stegetid: ca. 50 minutter pr. kg mørbrad. Ikke fryseegnet.
 
#
oksemørbrad (beregn 200-250 g kød pr person)
1 tsk
smør 
1 tsk
olie 
salt
og peber 
1 fed
hvidløg 
 
Bagt
kartoffel: 
100
g bagekartoffel 
1
dl bouillon 
 
Jordskokchips:
100
g jordskokker 
1 tsk
olie 
1 tsk
pommes frites krydderi 
 
Rosenkålssalat:
50
g rosenkål 
5 g
pinjekerner 
5 g
citronolie 
*
 
Brun
først kødet godt på alle sider i smør og olie i en gryde. 
Krydr
med salt og peber. 
Dette
kan gøres i god tid. 
Færdigsteg
derefter kødet på en varm grill eller i ovnen ved 225 °C, til kernetemperaturen
er 53-54°C sammen med hvidløg. 
Lad
det hvile i 10-15 minutter så stiger temperaturen indvendigt, og kødet ender
med at være rødt-medium rødt. 
Server
stegen med det halve hvidløg, bagt kartoffel, jordskokchips og rosenkålssalat. 
 
Bagt
kartoffel: Skær en pæn blok af den midterste del af bagekartoflen, sæt den i et
lille fad og hæld bouillon ved.
Sæt
kartoflen i grillen sammen med stegen. 
 
Jordskokchips:
Skrub og vask jordskokkerne fri for jord. 
Skær
dem i helt tynde skiver, fx på et mandolinjern. 
Ryst
skiverne i en plastikpose med olie og pommes frites-krydderi, før de bages
sprøde i ovnen ved 200 °C. De skal have ca. 10 minutter på hver side, men hold
øje med dem. 
 
Rosenkålssalat:
Skyl
og del rosenkålene ud i blade og vend med pinjekerner og citronolie. 
 
Tips:
Den sikre metode til stegning af hele kødstykker er at bruge stegetermometer.
Beregn 220 g rå oksemørbrad pr. person. 
 
Beregningen
er for 170 g stegt mørbrad og tilbehør: 
Kalorier:
668 kcal. Protein 53 g (32%) Kulhydrat 43 g (28%) Fedt 30 g (40%) Kostfibre 7 g.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin