
 
Lav selv en eller to gode sauce til sommerens grillmad. Her
er både en klassisk BBQ-sauce og en sur/sød-sauce. 
 
BBQ-SAUCE 
4 personer. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 20 min. 
#
½ løg 
1 stilk bladselleri 
½ spsk olie 
1 dl ketchup 
1-2 spsk citronsaft 
1 spsk sukker 
1 spsk vineddike, 
1 tsk sennepspulver 
salt og peber 
*
Hak løg og bladselleri fint, og steg dem bløde i en gryde
med olie. 
Tilsæt ketchup, citronsaft, sukker, vineddike,
sennepspulver, salt og peber. 
Giv det et opkog, og lad saucen simre under låg i ca. 15
min. Afkøl. 
Brug saucen varm som tilbehør eller kold til pensling. 
 
 
SUR/SØD SAUCE
4 personer. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 10 min. 
#
½ løg 
1 fed hvidløg 
½ spsk olie 
1 dl bouillon 
1 tsk majsstivelse 
2 spsk farin 
2 spsk æbleeddike 
2 spsk ketchup 
2 spsk sojasauce 
* 
Hak løg og hvidløg fint, og steg dem bløde i en gryde med
olie. 
Rør bouillon sammen med majsstivelse, farin, æbleeddike,
ketchup og soja, og rør det i gryden. 
Giv det et opkog, og lad saucen simre i
et par min. 
Smag til med salt og peber. 
Brug saucen varm som tilbehør eller kold til pensling. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin