
 
Disse grillstegte kødboller smager endnu bedre med en kold
kartoffelsalat eller med bagte kartofler og en grøn salat. 
Til 4-6 personer Tilberedningstid: ca. ½ time. Hvile- og
køletid: ½ time 
 
#
750 g hakket kalve- og flæskekød 
3 spsk rasp 
3 spsk kaffefløde 
1 fed presset hvidløg 
salt og peber fra kværn
½ portion koldt kryddersmør 
 
olie til pensling 
*
1. Ælt en fars af kød, rasp, fløde, hvidløg og krydderier.
Den skal være ret fast. 
 
2. Form farsen til ret store boller. 
Skær det kolde smør i 1 cm terninger, og læg en terning i
midten af hver bolle. 
Farsen skal dække omhyggeligt. 
 
3. Læg bollerne på en tallerken, og smør dem med olie. 
Stil tallerkenen til afkøling i køleskabet ½ time. 
 
4. Den varme grill skal også pensles med olie og bollerne
grilles i god afstand fra gløderne, 10-12 cm. 
Tril dem frem og tilbage, så de ikke mister faconen. 
De skal stege ca. 15 min.