
600 g oksekød i tern (tykkam eller bov) 
1 stort løg 
4 fed hvidløg 
3 spsk olivenolie 
1 tsk kommen 
1-2 spsk paprika 
1 liter vand 
1-2 gulerødder 
1 persillerod eller pastinak 
2 peberfrugter, 1 rød og 1 grøn 
2 tomater 
400 g kartofler 
salt og peber 
Tilbehør: brød evt. peberfrugt 
 
Skær løget i grove både og hvidløget i skiver. 
Varm olien i en gryde, brun kødet af. 
Kom løg, hvidløg og kommen i, og lad det steg med lidt. 
Kom paprika og vand i, og lad kødet koge ca. 1 time. 
Skær gulerødder, persillerod, peberfrugter, tomater og kartofler i mundrette stykker. 
Kom alle grønsagerne i gryden, spæd op med vand, til det dækker grydens indhold. 
Tilsæt salt og peber, læg låget på. 
Lad det koge ca. 20 minutter, og smag gullaschen til. 
Spis retten med brød. 
 
Tips: Skær en peberfrugt i tern og drys dem over retten, når den er færdig, så er der lidt sprødt at bide i.