
1,5 kg flæskesteg (svinekam) 
5 cl (45 g) salt 
1 tsk tørret rosmarin 
salatblade eller spidsskål 
1 dl piskefløde 
2 spsk. citronsaft 
1 spsk. sukker 
salt og peber 
Tilbehør: kogte pillede kartofler 
 
Gnid kødet med salt, og kom stegen i en pose, og læg den på køl ca. 1 time. 
Saltningen kan undværes, hvis det haster, men det giver kødet større mørhed, og saltet giver smag. 
Skær sværen af stegen, og skær den i supert ynde skiver, kræver en meget skarp kniv. 
Spred det ud på en bageplade med bagepapir, og drys lidt salt og rosmarin over. Stil bagepladen i ovnen ved 200°C til sværene er sprøde og gyldne. 
Kasser fedtet, og læg flæskesværene på fedtsugende papir. 
Stil flæskestegen i ovnen ved 150°C i ca. 2 timer (centrumtemperatur 65°C). 
Lad kødet hvile, inden det skæres i tynde skiver, og læg sværen på skiverne. 
Riv salatbladene fra hinanden i passende stykker, og kom dem i en skål. 
Pisk fløde, citronsaft, sukker, salt og peber sammen, og vend det i salaten. 
Server flæskestegen med kartofler og salat.