1 hel kalkun 4.5-5,5 kg  
 
1 portion injektionsmarinade 
salt, peber 
1 appelsin i 8 både 
1 stort løg i 8 både 
4 kviste frisk timian 
2 stængler bladselleri delt i mindre stykker 
2 spsk olivenolie 
evt. Santa Maria allround mix. 
  
½ l. hvidvin 
½ l. lunkent vand 
  
Injektionsmarinade: 
1 dl kogende vand 
1 tsk kyllingebouillon evt. granulat 
3 spsk smør 
2 tsk citronsaft 
  
Kalkunen skylles og renses både indvendigt og udvendigt og tørres med 
rigeligt køkkenrulle.
Den gnides indvendigt med salt og peber, inden den fyldes med appelsin- og løgbådene, frisk timian og bladselleristykkerne.
Luk kalkunen med en kødnål, eller et vådt bambusspid. 
 
Injektionsmarinaden ”skydes” ind i bryst og lår (vent et øjeblik med at 
trække nålen ud, for at hindre udsivning).
Til slut pensles skindet med olivenolie og drysses fint med allroundmix. 
 
På kuglegrill stilles foliebakken med vand og hvidvin på midten af den 
underste rist, med briketterne anbragt hele vejen rundt om foliebakken.
Sørg for at der ingen steder er briketter direkte under fuglen.
Læg ristene på plads igen over foliebakken inden kalkunen lægges på.
Sørg for at kalkunen ligger lige over foliebakken så den kan opfange 
dryppende saft. 
 
Du skal nok tilsætte et halvt optændingsrør varme briketter halvvejs 
igennem stegetiden afhængig af briketter og årstiden. 
 
Kalkunen steges 2 ½-3 timer. 
Når kalkunen er færdig, så lad den hvile i ca. 15 minutter inden du skærer den ud.
Imens sier du fedtet fra væden i foliebakken og vupti så har du starten til en dejlig sauce. 
 
Injektionsmarinade: 
Smelt smør, opløs bouillon i kogende vand, hæld det sammen med smørret og tilsæt citronsaften.
Marinaden skal anvendes mens den er varm, dvs. før smørret stivner. 
Væsken suges op i sprøjten og skydes ind i bryst og lår på fx. en kalkun.