
Brug indirekte grillning
 
1 kalveculotte på ca. 800 g 
1 portion BBQ-sauce, se opskrift
½ l vand 
salt 
2 spsk olivenolie 
125 g polentamel 
 
Rids kalveculottens fedtkant og fjern senerne. 
Læg culotten i halvdelen af BBQ-saucen i 12 timer i køleskabet. 
Kog vandet op med lidt salt og olivenolie. 
Tilsæt polentamel og lad det koge under kraftig omrøring i 10 rninutter. 
Bred polentaen ud i et oliesmurt fad i 1-2 cm tykkelse og afkøl den. 
Grill culotten ved indirekte varme med låg i 2-3 timer. 
Prøv at holde temperaturen på 70°C ved hjælp af en forstøver med vand og ved at åbne låget lidt engang i mellem. 
Pensl kødet med den sidste halvdel af BBQ-saucen under stegningen, så der dannes en skorpe af saucen. 
Lad kødet trække ca. 20 minutter - centrumtemperaturen skal være 55°C. 
Skær den kolde polenta i mindre stykker og grill dem på begge sider. 
Skær culotten i skiver og server med grillet polenta og evt. en grøn salat. 
Græsk salat passer godt til denne ret, se opskrift.