
Brug direkte grillning
 
1 ørred på 1 ½ kg 
havsalt og peber 
olivenolie 
2 fennikler 
1 skalotteløg, finthakket 
2 spsk citronsaft 
4 spsk olivenolie 
½ bdt dild 
 
Skær ned på begge sider af ryggen på ørreden. 
Klip forsigtigt rygbenet af, så ørreden stadig er hel, men åben i ryggen. 
Fjern indmad og de små ben, som sidder i fileterne og krydr fisken med salt og peber. 
Skær fenniklen i meget tynde skiver. 
Vend fennikelskiverne med skalotteløg, citronsaft, olivenolie og dild. 
Anret fennikelblandingen oven på ørreden. 
Læg fisken på grillen med skindet nedad. 
Stænk den med olivenolie og grill den i 15 minutter under grilllåg - det sikrer, at varmen fordeles i fisken, der ellers ville blive sort på undersiden og rå på oversiden.