Jordbær hører sommeren til, og du kan også bruge andre bær i denne tærte.
Dej:
150 g blødt smør
1 dl sukker
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Fyld:
1 æg
2 dl cremefraiche
½ dl sukker
2 tsk vaniljesukker
1 liter jordbær
evt. nogle blåbær
Dej:
Bland smør, sukker, hvedemel og bagepulver til en dej i en foodprocessor eller ælt godt med hænderne.
Smør en tærteform (ca. 26 cm i diameter), tryk dejen ud i formen og stil den i køleskabet.
Sæt ovnen på 200°C.
Fyld:
Pisk æg, cremefraiche, sukker og vaniljesukker sammen.
Skyl og rens jordbærrene, skær dem i mindre stykker og rør dem med i fyldet.
Hæld fyldet i tærteformen og bag tærten nederst i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter.
Lad den afkøle, før den tages med på picnic.