Spid 
500 g hakket kalvekød 
1 frisk chili 
½-1 bdt Koriander 
1 æg 
1 ½ spsk hvedemel 
8 grillspid 
Brød: 
25 g gær 
½ spsk salt 
3 dl lunkent vand 
500 g hvedemel 
Grøntsager: 
2 fennikel 
250 g mark champignon 
500 g grønne asparges 
1-2 spsk olivenolie 
Sauce: 
1 spsk hakket mynte 
1 tsk stødt spidskommen 
1 knsp.Cayennepeber 
salt og peber 
1 spsk olivenolie 
3 dl yoghurt 
½ lime eller citron 
Tænd grillen 30 min før. 
Grillet brød: 
Rør vand, salt og gær sammen. 
Ælt melet i lidt ad gangen. 
Dejen må gerne være lidt våd i det. 
Lad den hæve 45 minutter. 
Del dejen i 8 dele og tryk dem ud til pandekager, ca 10-15 cm. i diameter. 
Stryg dem med hvedemel på begge sider, så de ikke klistrer og grill dem 5-10 minutter på hver side. 
Kalvefars-spid: 
Ælt kalvekødet sejt med salt og rør derefter hakket chili, koriander, æg og hvedemel i. 
Form 8 pølser af farsen og sæt dem på spiddene. 
Pensl grillen med lidt olie og steg spiddene ca 10 minutter på hver side. 
Hvis spiddene sidder fast på grillen løsnes de forsigtigt med en paletkniv. 
Grillede grønsager: 
Skær fenniklen i ca 1 cm. tynde skiver. 
Rens champignonerne. 
Skær evt. de nederste 3-4 cm. Af aspargesene, hvis de er seje. 
Pensl grønsagerne med lidt olie, drys salt og peber på og grill dem. 
Fennikel og champignon skal have 5 min på hver side. 
Aspargeserne skal have 3-3 minutter på hver side. 
Mynte-sauce: 
Rør hakket mynte, olivenolie og krydderierne i yoghurten. 
Smag til med limesaft. 
Server med grillet brød og grønsager.