Logo

Karljohan med hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karljohan med hvidløg

Karljohan er et kongeligt navn til en adelig svamp. Kongeligt er i hvert fald sådan, den smager. (bagerst på billedet: Spansk serranoskinke - se også dette)

 

400 g karljohan svampe

2 fed hvidløg

1 bundt bredbladet persille

5 spsk olivenolie

salt og peber

 

Rens svampene med en børste og skær dem i skiver på langs.

Pil hvidløgsfeddene og snit dem i tynde skiver.

Skyl, tør og hak persillen groft.

Varm olivenolien i en stegepande og rist svampestykker­ne, til de er gyldenbrune.

Smag til med salt og peber.

Vend til sidst hvidløg og persille i.

 

Tips: Du kan også bruge andre svampe end karl­johan, selvom karljohan absolut anbefales til denne ret. Kantareller er et alter­nativ, og i nødstilfælde også champignoner fra grønsagsdisken. Champignoner på glas kan ikke anvendes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.889 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her