500 g små vaskede kartofler
100 g sukkerærter
1 skoleagurk eller ½ agurk
2 forårsløg
200 g varmrøget laks, evt lakserester
1 lille bdt. kørvel
4 skiver groft rugbrød
1 bæger rygeost, 5+ 170 g, eller en god krydderurteost
saften af ½ citron
sukker, salt, peber
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min.
Skyl dem godt i koldt vand og halver dem.
Snit sukkerærterne på langs.
Halvér agurken, fjern kernerne og skær den i skiver.
Snit forårsløgene og bræk laksen i mindre stykker.
Rør ost og citronsaft sammen og smag dressingen til med sukker, salt og peber.
Rist rugbrødet.
Bland kartoflerne med sukkerærter, agurk og forårsløg.
Fordel laks og kørvel oven på og servér dressingen til sammen med ristet rugbrød.
--