Duften fra disse kyllingespid er sensationel, og mangoens orange farve og ærternes grønne farve gør disse spid spændende lige såvel som velsmagende med thailandsk grøn karrypasta og kokosmælk.
500 g fileter af kyllingebryst
1 stor, moden men fast mango
50 g sukkerærter (cirka 24 stk)
Til marinaden:
120 ml kokosmælk på dåse
1 spsk thailandsk grøn karrypasta
1 tsk hakket citrongræs fra glas
1 tsk palmesukker eller farin
1 spsk thai fiskesauce
1 spsk jordnødde- eller solsikkeolie
fintreven skræl fra ½ lime
1 tsk limesaft
8 x 25 cm bambusspid lagt i blød i koldt vand i 30 minutter
Skær kyllingen ud i 2,5 cm tern.
Bland alle marinadeingredienserne sammen, rør kyllingen i og lad det blive marineret ved stuetemperatur i 2 timer eller natten over i køleskabet.
Skræl mangoerne, skær kødet fra på begge sider på begge sider af stenene og skær kødet ud til 1 cm tern.
Kom sukkerærterne på en pande med kogende, saltet vand, lad dem komme op at koge, hæld vandet fra og frisk dem op under løbende, koldt vand.
Kom skiftevis 3 stykker kylling, sukkerærter og mango på hvert spid.
Grill spiddene over mellemvarme kul i 10 minutter, mens de vendes en gang imellem og pensles med den resterende marinade, indtil kyllingen er let brunet.
Disse spid vil være gode med: Skøn salat med risnudler.