
Brug indirekte grillning
 
1 lammekølle på 800-1000 g 
1 lille bdt timian 
1 lille bdt rosmarin 
1 helt hvidløg 
2 laurbærblade 
½ dl olivenolie 
3 spsk groft salt 
1 bdt gulerødder med top 
4 små porrer 
200 g små aspargeskartofler 
100 g grønne bønner 
100 g kryddersmør, se opskrift
 
Rids fedtet og skær eventuelle sener af køllen. 
Hak timian, rosmarin, hvidløg og laurbær i en foodprocessor med salt og olivenolie. 
Gnid krydderurtesaltet ind i kødet og lad køllen trække 4-6 timer. 
Grill køllen ved indirekte varme i 3-4 timer ved 70°C, brug evt, et stegetermometer - det færdigstegte kød skal være 50°C ved benet. 
Lad køllen trække i 30 minutter før udskæring, 
 
Rens grønsagerne og kom dem med kryddersmørret i bagepapir i et fad.
Luk bagepapiret til og bag grønsagerne møre i 20 minutter ved lav varme på grillen. 
I stedet for sauce kan der serveres Reduceret tomatsauce, se opskrift.