
 
Mariner kødet fra et
par kyllingebryster og sæt det på spid. Det er nemt, og kødet bliver dejlig
saftigt. Nye kartofler er perfekt tilbehør. 
Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: 20 min. Stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene
så halver portionen. 
 
#
2 kyllingebryster
(eller 300 g kalkunbryst) 
1 usprøjtet citron 
1 fed hvidløg 
1-2 spsk olie 
1-2 stilke frisk
oregano 
salt og peber 
 
Purløgsdressing: 
1½-2 dl kvark, græsk
yoghurt eller cremefraiche 
1 bdt purløg
(fintsnittet) 
salt og peber 
 
Tilbehør: nye
kartofler 
*
 
Skær 2 tykke skiver
af citronen og del dem i kvarter. 
Riv resten af
skallen fint og pres saften. 
Rør citronsaft og
skal, knust hvidløg og olie sammen og krydr med finthakket oregano, salt og
peber. 
Skær
kyllingebrysterne i tykke stykker, vend dem i marinaden og lad dem trække 20
min. eller i køleskab 2-3 timer. 
Rør kvark, græsk
yoghurt eller cremefraiche cremet og tilsæt purløg, salt og peber. 
Sæt kød og kvarte
citronskiver på spid og steg dem på en varm grill eller under grillen i ovnen
10-12 min. Vend dem et par gange undervejs. 
Server spiddene med
friskkogte nye kartofler og purløgsdressing. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin