
8 bambusspyd - ca. 20 cm lange 
500 g inderfilet af kyllingebryst 
¼ tsk garam masala (indisk blandingskrydderi) 
½ tsk vindruekerneolie 
½ tsk groft salt 
Krydret sauce: 
25 g smør 
4 små knuste fed hvidløg 
2 tsk fintrevet frisk ingefær 
1 tsk garam masala 
4 dl grønsagsbouillon 
3 spsk hvedemel 
4 spsk vand 
300 g kvark 1% 
1 tsk paprika 
1 tsk groft salt 
friskkværnet peber 
Tilbehør: 
320 g løse ris fx basmatiris 
600 g dampet savojkål 
 
Kyllingespid: Læg spiddene i koldt vand i ca. ½ time. 
Fordel kyllingestykkerne på de 8 spyd og drys med garam masala. 
Pensl en grillpande med olie. 
Steg 4 spid ad gangen i grillpanden ved kraftig varme i ca. 4 min. på hver side. Drys med salt og lad spiddene hvile tildækket i ca. 10 min.
 
Krydret sauce: Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme men uden at det bruner. 
Svits hvidløg, ingefær og garam masala i ca. ½ min. 
Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. 
Rør hvedemel og vand til en jævning og rør den sammen med kvark. 
Pisk jævningen i den varme bouillon og tilsæt paprika, salt og peber. 
Kog den krydrede sauce ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.
 
Tips: Kyllingespiddene kan også steges i smør i en pande eller på en grill.
 
Energiindhold pr. portion: 2573 kJ
Energifordeling: Protein: 30%, Kulhydrat: 55%, Fedt: 15% 
Fryseegnet: Nej.