Læg koteletter midt på stegeristen og grill dem ved den direkte metode. De nævnte tidsangivelser er til kød, der ønskes medium (grill lidt længere, hvis kødet ønskes gennemstegt). Vend kødet efter halvdelen af stegetiden. Lad kødet hvile, dækket af alufolie, i 10-15 min., når du har taget det af grillen. Ikke alene giver det saften mulighed for at samle kraft, men kødet fortsætter med at stege og når således en perfekt indvendig temperatur. Stege og store stykker kød lægges midt på stegeristen og grilles ved den indirekte metode i nedenstående antal minutter eller timer. 
Alle tider er til medium-stegt kød. 
 
Lammekød / grilles       Vægt/størrelse   Stegetid            Stegetermometer 
Koteletter                    2,5 cm tykke     10-12 minutter      71°C 
 -                                5 cm tykke        14-16 minutter      71°C 
Tyksteg, udskåret         2,5 cm tykke     10-12 minutter      71°C 
Lammekølle, udbenet     1750 g              55-65 minutter     71°C 
Lammekølle, 
udbenet og snøret         2250-2750 g     1 ½-2 timer        71°C 
Lammekrone, lammekam 1500-1750 g     1 ¼-1 ½ time   71°C 
Lammebryst                  1200-1500 g     1 ¼-1 ½ time    71°C